Biltip

Verdenspremiere

11. juli 2022

Coupé-versionen af ŠKODAs eldrevne SUV har haft verdenspremiere. ENYAQ COUPÉ iV har et sportsligt design, og topmodellen er sportsbilen RS, som for første gang er 100 procent elektrisk. I slutningen af marts bliver det muligt at forudbestille ŠKODAs nye elbil i Danmark.

ŠKODA har afsløret den helt nye ENYAQ COUPÉ iV i Prag, og den er på mange måder den komplette pakke som elbil. Det sportslige coupédesign appellerer til følelserne, mens rummeligheden tiltaler fornuften. Desuden er designet med til at give ENYAQ COUPÉ iV klassens laveste luftmodstand, hvilket bliver vekslet til den hårdeste valuta blandt elbiler: lang rækkevidde.

Forventningen til ENYAQ COUPÉ iV er da også stor hos ŠKODA i Danmark .

”Vi glæder os meget til at få ENYAQ COUPÉ iV til landet. Vi er sikre på, at danskerne vil tage lige så godt imod den, som de har gjort med ENYAQ iV. Topmodellen ENYAQ COUPÉ iV RS er den første RS-model, som er 100 procent elektrisk, og den bliver den første modelvariant, som kommer til Danmark – forventeligt i juni,” siger Thomas Bruun, direktør for ŠKODA Danmark.

Eksteriør: smukt coupé-design og stort panoramaglastag

Ligesom ENYAQ iV er ENYAQ COUPÉ iV bygget på MEB-platformen, som er udviklet udelukkende til elbiler. ENYAQ COUPÉ iV er 4.653 mm lang, 1.879 mm bred og 1.622 mm høj og er dermed 4 mm længere og 1 mm højere end ENYAQ iV. Akselafstanden er den samme – 2.765 mm – og bagagerummet rummer hele 570 liter liter, hvilket kun er 15 liter mindre end ENYAQ iV trods det smukke coupédesign.

Coupédesignet er med til at give ENYAQ COUPÉ iV klassens laveste luftmodstand med en luftmodstandskoefficient på 0,234 Cw. Derudover udmærker ENYAQ COUPÉ iV sig bl.a. ved at have panoramaglastag som standard. Panoramaglastaget strækker sig i hele tagets længde og er elegant integreret med bagruden. Det er det største i ŠKODAs modelprogram og er med til at forstærke oplevelsen af en lys og rummelig kabine.

ENYAQ COUPÉ iV kan fås med fuld LED Matrix-forlygter, hvor 24 LED-pærer i hver forlygte konstant tilpasser lyset til kørselsforholdene, så føreren kan køre med fjernlys hele tiden uden at blænde andre i trafikken.

Til gengæld lægger medtrafikanterne helt sikkert mærke til ENYAQ COUPÉ iV, når den er udstyret med Crystal Face, hvor 131 LED-pærer får de ŠKODA-karakteriske lodrette ribber på fronten til at lyse.

Både fuld LED Matrix-forlygter og Crystal Face er standardudstyr på ENYAQ COUPÉ iV RS, som ydermere har sorte 20” Taurus-alufælge og sorte designdetaljer. Og er den iklædt den iøjnefaldende Mamba Green-lakering, som er eksklusiv for ENYAQ COUPÉ iV, er man slet ikke i tvivl om, at der er tale om helt særlig elbil fra ŠKODA!

Interiør: lækre materialer og fokus på bæredygtighed

Det gælder også interiøret, hvor ENYAQ COUPÉ iV RS fås med to Design Selections, som er ekslusive for bilen. Som standard har den Design Selection RS Lounge med paneler i kulfiber-look og sæder og instrumentbord beklædt med sort Suedia-mikrofiber med lime-grønne kontrastsyninger. Dertil kommer limegrønne kanter på sæderne. Tilvælger man Design Selection RS Suite, er sæderne i stedet beklædt med sort, perforeret læder med grå kontrastsyninger og kanter, ligesom instrumentbordet har et matchende læder-look.

Til de øvrige ENYAQ COUPÉ iV-modeller kan man vælge mellem fem Design Selections, hvor flere har fokus på naturlige materialer og genbrug. Således har Design Selection Lodge sæder og instrumentbord beklædt med stof, som består af 40 procent ren uld og 60 procent polyester, hvor sidstnævnte er produceret af genbrugte PET-flasker. Og vælger man ecoSuite, er sæder og instrumentbord iklædt cognacfarvet læder, som er garvet med ekstrakt fra olivenblade i stedet for kemikalier.

Relateret emner

Din Audi

Dit overblik i lommestørrelse. mitAudi er en helt ny teknologi, der kan forbinde din bil og din smartphone Uanset om du lige har...

læs mere

Bilpleje – hele året

Nedsæt din arbejdstid ved polering Vil du gerne i gang med at polere din bil? Så vil jeg her kort give dig et tip til, hvordan...

læs mere